torstai 22. marraskuuta 2018

Miten ja miksi ollaan tässä tilanteessa?

Veneen hankinta

Kaupat nykyisestä veneestä teimme vuoden 2010 syksyllä Englannin Hamble Pointissa. Syksy oli jo edennyt niin pitkälle kauppoja hieroessamme ettei meillä ollut enää mahdollisuutta purjehtia sitä kotiin sinä vuonna vaan Pikkune jäi yksinään talvehtimaan Hample pointtiin tukeville pukeille.
Kotiin purjehdimme 2011 kesällä, juhannuksesta eteenpäin melkeinpä viiden viikon ajan. Reitti ei kulkenut suorinta tietä, vaan kiersimme muunmuassa Amsterdamin ja Helgolandin kautta. Kesäloma purjehdus kun oli kyseessä emme halunneet yönyli purjehduksia, vaan nautimme matkanteosta päiväpurjehduksin.
Nyt meillä oli vene jolla voisimme tehdä myös hieman pidempiä purjehduksia.

Pikkune vielä Hamble Pointin satamassa 2011


Miksi?

Niin, se on hyvä kysymys, miksi?
Elettiin vuoden 2013 syksyä. Oli kulunut kaksi vuotta siitä kun purjehdimme Pikkusen kotiin. Oli jäänyt palo päästä merelle ja näkemään uusia maita, kaupunkeja, satamia..... kokemuksia, niitä!
Ajatuksia oli heitetty ilmaan jo Englannista kotiinpäin tullessa, mitäs jos käännetäänki keula 180 astetta, ehkä enemmänkin leikillään.
Tuo parempi puoliskoni sitten kysyi minulta -13 syksyllä että lähdetäänkö ja pidetään vuosi vapaata? Jäin ehkä puoleksi sekunniksi miettimään asiaa ja vastasin että lähdetään vaan, mutta koska? Ja vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: 2019 juhannuksena (selvästi oli asiaa mittinyt). Sanoin että selvä ja lyötiin kättä päälle. Niin, päätös oli nyt tehty, mutta tuskin kumpikaan oikeasti uskoi sen toteutuvan.


Miten?

Aika kului, lapset yksi kerrallaan muuttivat omilleen ja jäimme kaksin. Rivitalo kolmessa kerroksessa tuntui huonosti sopivan kahdelle. Paljon tyhjää tilaa. Päätimme luopua kovalla työllä remontoimastamme kodistamme ja hankkia väliaikaisen asunnon jossa voisi katsoa rauhassa seuraava omaa kotia. Mutta, miten kävikään. Totesimme että nythän meillä on oikeasti mahdollisuus lähteä vuodeksi purjehtimaan ja aikaakin olisi sovittuun lähtöhetkeen kaksi vuotta. Eikun toimeksi ja miettimään mitä reittiä,  minne, millä budjetilla, mitä varusteita tarvitaan, mitä pitää uusia jne. Kysymyslista tuntui pitkältä.
Asioita paperille, keskusteluja, visioita ja ehkä jopa jokin näkemyserokin tuli asioista. Välillä matka piteni välillä taas lyheni ja lopuksi päädyimme jättämään Atlantin ylityksen muille toteamuksella että sitten seuraavalla sapattivuodella on meidän vuoro.
Veneen varustelun miettiminen alkoi toden teolla ja ensimmäiset hankinnat tehtiin syksyllä uuden plotterin ja tutkan sekä vastaanottavan AIS:in merkeissä. Pitihä niitä päästä testaamaan yhden kesän verran ennen lähtöä. On muuten hieman eroa katsooko 110 vuotta vanhasta 5,7” näytöllä olevasta plotterista tai uudesta 12,1” plotterista.

4 kommenttia:

 1. Vautsi... Reisi lähenee, mutta purjehtiminen sujuu teiltä kuin leikki 🤩 Ja täällä innolla ootan uusia auringonlasku- kuvia 😍🌅

  VastaaPoista
 2. Oh hoh.. tuli taas kirjoitus virheitä 🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että niitä kirjoitusvirheitä löytyy täältäkin... ;)

   Poista

Kielistä - Kotiin