tiistai 2. heinäkuuta 2019

Kevätkiireet


Miten aika voikan olla näin ”kortilla”? Tässähän piti olla aikaa laittaa vene rauhassa viimeisen päälle kuntoon, mutta ei.
Pressut ja telineet lähtivät tavallista aikaisemmin veneen päältä pois. Kannen, kylkien ja pohjan pesu talven pölyistä ja talvipaikan takana olevan puiden ”röhnistä” jota talven tuulet olivat pressun alle pöllyttäneet.
Hienoa, ei muuta kuin vahat pintaan ja myrkyt pohjaan ja vene on viittä vaille lasku kunnossa.
No ehkä pari pikku juttua kuitenkin enne vesillelaskua:
- Moottorin huolto: käsittäen akselitutin vaihto, akselin linjaus moottorin kanssa ja venttiilien säätö sekä polttoainesuodattimien vaihdon.
Tämän kävi tekemässä Yanmar Guru josta iso kiitos vielä näin jälkikäteenkin hänelle.
- Lämppäriputkien uudellenreititys molemissa takakajuutoissa, jotta säilytystilat punkkien alla saadaan hyötykäyttöön. Alkuperäinen reititys kun kulki keskeltä säilytystiloja ja näinollen esti tehokkaasti tilojen käytön. Samlla tuli myös sähköjohtoja reititettyä paremmin ja niputettua niitä.
- Makeavesipumpun vaihto uuteen jo talvella postin kotiin kuljettamana saapuneeseen. Vanha kun sanoi työsopimuksensa irti syksyllä tankkien tyhjennyksen yhteydessä.
- Perusteellinen sisäsiivous johon kuului kaikkien normi siivousten lisäksi tarkempi luukkujen ja turkkilevyjen alapuolisten tilojen pesu. Toki nämä em tilojen siivous kuuluu jokavuotiseen syys- ja kevätsiivoukseen, mutta tällä kerralla tehtynä hieman tarkemmin.
Onneksi ihana vaimoni hoiti kansirakenteiden ja sitloodan vahaukset ja minulle jäi kylkien vahaus ja pohjan myrkkyjen maalaus.


Sitten oli vesillelaskun aika ja homma jatkui veneen ollessa omassa elementissään.
- Rikaukseen otin tällä kerralla apua ammattilaiselta, jotta uudet vantit, jotka tilattiin talven aikana, tulevat oikeaan kireyteen ja masto ammattilaisen toimesta hyvään trimmiin.


- Led polttimot tulivat myös postin tuomana veneiden vaihtopolttimoihin erikoistuneen yrityksen toimesta jo talvella ja niiden paikalleen laiton jälkeen oli ilo katsella miten kirkkaasti ne paloivat ja kulutusmittarin lukema oli selkeästi pienempi kuin vanhoilla hehkulankapolttimoilla.

Siellä LED-polttimo palaa. Yksi vihreä-punainen poltin

- Wc:n uusi kaappi septitankin päälle sopi pienen ”fiilailun” jälkeen paikalleen kuten olin sen suunnitellutkin. Nyt on vaimon kilikaleillekin lisää tilaa.

Hyvin sopii uusi wc kaappi paikoilleen

- Akkupetien rakentaminen uusille akuille styyran perähytin punkan alle otti oman aikansa. Paaran puolen perähytin punkan alla oleva vanha akkupeti sopi myös uusille akuille, joten pääsin hieman helpommalla. Akkujen valintaan saattoi vaikuttaa nämä vahat akkupedit. Uusia akkuja tuli nyt sitten kaksi molempien peräpunkkien alle hupiakuiksi. Yhteensä 400 ah.
Kaikenlaista muutakin pientä puuhaa oli veneen parissa, saatikka sitten Suomeen jäävien tavaroiden pakkaaminen ja kuljettaminen varastoon vuokra-asunnon pois antamisen vuoksi. Ei muuten ihan pikku juttu sekään näin työmäärällisesti.2 kommenttia:

  1. Huh, paljon tekemistä todellakin �� Nyt nautitte sitten turvallisesti matkasta ❤️

    VastaaPoista
  2. Ollaanpa me oltu taas huonoja käymään katsomassa viestejä... Juu, on ollut puuhaa ja varmasti tuosta puuttuu vielä paljon mitä ollaan tehty. Kiitos, mukavan turvallisesti on matka mennyt. Kurjia kelejä vältellään loppuun asti.

    VastaaPoista

Kielistä - Kotiin