perjantai 1. maaliskuuta 2019

Matkasuunnitelma

Matkasuunnitelma

Matkasuunnitelma, joo, helppo juttu. Turku – Kiilin kanava – englannin kanaali – Biskajan ylitys tai osittainen kierto – Espanjan luoteisnurkkaan – Portugalin rannikkoa alas – mahdollinen visiitti Gibraltarilla – takaisin Portugalin lounaisnurkille – Madeira – Kanariansaaret. Noin, siinä se menomatka.

Mutta onko se sittenkään aivan noin yksinkertaista?

Periaatteessa kyllä, mutta ei kuitenkaan.

Herää kysymyksiä:  mitkä olisivat mahdollisesti ne paikat joissa haluaisi vierailla, mitä nähdä ja kauanko missäkin paikassa haluaisi viettää aikaa.

Jospa teen hieman tarkemmin tuon matkasuunnitelma, merkitsen paikkoja kartalle mittaan matkoja ja arvioin satamassaolopäiviä.

Eikun tuumasta toimeen. Karttapohja auki läppärille ja Exel pyörimään taustalle jonne satamat ja ankkurilahdet yhteen sarakkeeseen sekä välimatkat toiseen sarakkeeseen. Eihän tässä nyt kauaa mene, ehkä yksi iltapäivä.

Nyt on matkasuunnitelmaa tehty pari kuukautta, ei tosin kovinkaan intensiivisesti, mutta silloin tällöin kun on ollut aikaa paneutua aiheeseen.

Vaihtoetoja satamissa ja ankuripaikoissa riittää varsinkin Portugalin pohjoisosassa ja luoteis Espanjassa


Yllättävästi tuo vie aikaa tutkia kartasta ja netin välityksellä kohteita jotka ovat sopivan etäisyyden päässä tosistaan ajatuksella välttää Pohjanmeren ja Englannin kanaalin yöpurjehdukset. Samoin mitkä satamat ovat ns. 24h satamia ja missä riittää syväys meidän Pikkuselle myös laskuvedellä. Sekä mukavien ankkurilahtien löytyminen.

Ehkä olisi ollut fiksua hankkia pilottikirjoja jo ennen tarkemman matkasuunnitelman teko, mutta kävihän se näinkin. Ja tietysti, tämähän on suunnitelma ja suunnitelmia voidaan muutta omasta halustamme tai olosuhteiden pakosta. Eli ”plan A is done ” menomatkalle.

Vielä kun Exellin kolmanteen sarakkeeseen lisätään päivämääriä, niin hyvähän siitä tulee. Näin saadaan biskajan ylitys oikea-aikaistettua ja vielä sääikkunan odotteluunkin varattua hieman aikaa.

Entä paluumatka? No tietenkin menomatka toisinpäin, ainakin teoriassa.

Mielessä on käynyt Kanarialta Madeiran kautta Azoreille ja edelleen Portugaliin vievä reitin alotus paluumatkalle. Tosin jos olen ymmärtänyt oiken viisaampien puheet, kannattaisi Azoreilta suunnata suoraan Bretangeen tai jopa Brittein saarten etelärannikolle. Silloin tetysti matka joutuisi, mutta onko se tarkoituksenmukaista meidän kohdalla ja onko meillä niin kiire takaisin.

Tästä hetkestä on vielä yli vuosi aikaa paluumatkan aloittamiseen, joten asia jää hautumaan ja päätös mahdollisesta Azorien valloituksesta jää ensivuoden kevääseen.


2 kommenttia:

  1. Vautsi �� Tälläin itse kokemalla maantieto maistuisi mullekkin �� Ihanaa päästä näin lukijana mukaan tulevalle matkalle ��⛵

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että viihdyt blogimme parissa. Yritetään kertoa reissusta mahdollisimman paljon kuvien kera. :)

      Poista

Kielistä - Kotiin